Korekcija ili uklanjanje trajne šminke/kozmetičke tetovaže

Svaka trajna šminka je takođe tetovaža i prema tome za uklanjanje trajne šminke važe ista pravila kao i za uklanjanja tetovaže. Ali takođe postoje i neke razlike. Jedna od njih je da se za trajnu šminku, poput trajne šminke obrva, koristi dosta manje pigmenta nego za tradicionalnu tetovažu i prema tome takođe koristimo znatno blažu tečnost za uklanjanje od one koja se koristi za uklanjanje tetovaže. Međutim, ukoliko je već urađeno nekoliko različitih korekcija boje, neka trajna šminka može da ima nekoliko slojeva boje jedan preko drugog.

Ne preporučuje se da se neželjena trajna šminka ili kozmetička tetovaža prekrije pigmentom u boji kože zbog povećanog rizika od nagomilavanja pigmenta u dermisu obrva. To neće učiniti trajnu šminku nevidljivom što jeste bila prvobitna namera, pošto se prirodna boja vaše kože takođe menja tokom sportskih akivnosti, u skladu sa pojedinačnim dispozicijama i u skladu sa godišnjim dobom. Takozvana boja kože će prema tome postati vidljiva kako se menja vaša boja kože, što svakako nije poželjno iz estetičkog ugla.

Svaka osoba može ukloniti greške trajne šminke Skinial metodom. Fotografije kao ova sledeća bi od sad trebalo da postanu stvar prošlosti.

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Naš metod uklanjanja trajne šminke je savršen za tretman obrva NE za ajlajner i okvir usana. Korekcija i uklanjanje van okvira usana su mogući. Neki studiji se već bave uklanjanjem trajne šminke iz usana ali mi to generalno ne preporučujemo pošto nemamo dovoljno iskustva sa većim brojem tretmana.

Uklanjanje trajne šminke
Korekcija trajne šminke

Molimo Vas pročitajte dalje kako Skinial metod deluje na ljudsku kožu. Možete pročitati detaljnije naučne informacije o uklanjanju pigmenata na stranici STRUČNO ZNANJE. Većina Skinial studija širom sveta prihvata korekcije/uklanjanje trajne šminke u svojim studijima. Ovde možete naći Skinial studije u blizini. Lako možete postavizi zahtev bez ikakvih obaveza.