Skinial proizvodi
Scar Care

Scar Care Cream je napravljena kako bi se povratila ravnoteža ispucaloj i iziritiranoj koži dok njen antibakterijski efekat smanjuje rizik od infekcije. Povećava kožin kapacitet vezivanja vode, tako pomažući koži da zadrži vlažnost i ubrzavajući fazu regeneracije.

Na taj način krema pomaže kod svraba, razrađuje kraste i pomaže ožiljnom tkivu da se nesmetano formira. Može se koristiti umesto zavoja za tretiranje malih oblasti oštećene kože, manjih povreda i malih rana. Pažljivo izbalansirana mešavina prirodnih biljnih ulja, poput ulja jojobe i ši putera, štite i brinu o koži i održavaju njenu vlažnost. Aktivni sastojci – D-pantenol i ekstrakt nevena imaju umirujući efekat na kožu. Specijalni ekstrakti tamjana i smole pospešuju prirodni proces zarastanja kože, dok čisto srebro štiti kožu od novih infekcija zahvaljujući njegovom antimikrobnom delovanju.

Praktični dispenzer na pritisak olakšava točenje čak i najmanjih doza sa tačnošću, a takođe i sprečava isušivanje kreme i osigurava da se celokupan sadržaj može utrošiti.

Mini bočicu je lako prenositi što olakšava nanošenje Scar Care tokom putovanja. Zapečaćena bočica garantuje da proizvod nije bio otvaran ranije.

Staviti Scar Care Cream najmanje dva puta dnevno na pogođenu oblast kada krasta otpadne, nežno masirajući kako bi se pospešila apsorpcija. Ukoliko želite da zaštitite oblast CoverX-om, prvo namažite Scar Care Cream i pustite da ga koža apsorbuje u potpunosti. Zatim nanesite Cover X.

Voda, glicerin, ulje makademije, izopropil miristat, cetearil glukozid, cetearil alkohol, cvetno ulje kalendule (neven), ulje jojobe, ši puter, ekstrakt bosvelije serate, propanediol, glukonolakton, pantenol, natrijum benzoat, ekstrakt smole i srebro.

U Scar Care Gel-u nema ulja ni parabena. Sadrži izuzetno visok broj dragocenih sastojaka u velikim količinama, poput ekstrakta tamjana, smole, jojoba ulja, ekstrakta nevena, D-Pantenola, ši putera i mnogih drugih kako bi potpomogli koži u regeneraciji. Srebro ima baktericidni efekat – ubija mikrobe.

Ne postoji starosna granica za upotrebu Scar Care na malim oblastima oštećene kože. Kada se koristi u skladu sa upustvima, do sada nisu zapažene nikakve nus-pojave. Ukoliko ipak primetite neke nus-pojave, treba da obavestite vašeg lekara ili farmaceuta.

Ako ste posebno osetljivi na neki od sastojaka, ne bi trebalo da koristite Scar Care. To uključuje alergijsku reakciju na citrusne parfeme (mandarina), cveće u porodici glavočika (neven) ili ekstrakti biljaka iz porodice Burseraceae (tamjan i smola). Izbegavajte kontakt sa očima.

Prljave ili duboke rane ili one koje pokrivaju veliku površinu, kao i ugrizi i rane zahtevaju medicinski tretman zbog rizika od tetanusa. Ukoliko se rana ne smanji u velični vremenom, ukoliko ne zaraste za 10 do 14 dana, morate otići kod doktora. Takođe morate otići kod doktora ukoliko obrisi rane postanu izrazito crveni, ukoliko rana odjednom natekne, ukoliko je veoma bolna, ukoliko svrbi, ili ukoliko povredu prati groznica, pošto ovo može biti simptom trovanja krvi.

25 ml

Mini: 5 ml

Scar Care – 34,00€

Scar Care Mini – 8,50€

Cover X
cover X website

CoverX je potpuno novi proizvod koji je napravljen kao ,,veštačka koža’’ a  ne kao zavoj u vidu silikonskog sloja. U isto vreme rešava čitav raspon problema:

  1. Zona tretmana je prekrivena ekstremno tankim slojem u boji kože i ukoliko se primenjuje pravilno može biti u potpunosti neprobojan na UV zrake. CoverX ne reaguje sa oblašću na kojoj se primenjuje tretman.
  2. Zaštitni sloj se ponaša kao zaštitni element od trenja proizvedenog od odeće kao i zaštita od prskanja, prilikom tuširanja, na primer.
  3. Zaštitni sloj se rastvara sam od sebe nakon nekoliko dana.
  4. Odigrava se vlažno zarastanje rana, što dovodi do nežnog, umirujućeg procesa sa smanjenim rizikom od ožiljaka i infekcija.

CoverX je jednostavan za nanošenje i brzo se suši. Može se prekriti šminkom i ne ostavlja fleke. Takođe se može primeniti na veće površine.

Prvih nekoliko dana je kritično za uspešno zarastanje hirurških rana ili iziritirane kože. CoverX ispunjava sve kriterijume kako bi se osigurao savršeni tretman za rane, nudeći do sada nedostižne nivoe komfora i bezbednosti.

CoverX nanositi tek kada krasta otpadne. Nakon nekoliko minuta, ,,veštačka koža’’ je suva i čvrsta na dodir. Rezultat je stabilna ,,veštačka koža’’ koja može izdržati i teško izlaganje nekoliko dana.

CoverX se sastoji od određenog jedinjenja poliuretana koje omogućava čitav niz primena. Nije toksičan.

Kada se koristi u skladu sa upustvima, do sada nisu zapažene nikakve nus-pojave. CoverX bi trebalo koristiti jedino u kombinaciji sa drugim proizvodima za čišćenje rane. Ukoliko ipak primetite neke nus-pojave, treba da obavestite vašeg lekara ili farmaceuta.

32,00 €

H2O Mediclean
mediclean website

H20 Mediclean je novi tip spreja za higijenu kože. Smanjuje patogene i mikroorganizme (uključujući bakterije i viruse).

Ono što je posebno u vezi sa H2O Mediclean-om je to što je napravljen samo od vode, malo soli i male količine hipohloraste kiseline, pa je veoma blag na koži. Ne sadrži alkohol.

Nakon procedure nanošenja pigmenta (tetoviranje, trajna šminka) ili uklanjanja pigmenta (uklanjanje tetovaže ili trajne šminke), naprskajte H20 Mediclean na površinu tretirane kože kako bi se smanjila količina mikroba. Nakon uklanjanja zaštitnog poklopca, držite otvor spreja na razdaljini od oko 6 do 10 cm od tretirane oblasti i brzo pritisnite sprej tri puta. Zatim ga ostavite da stoji najmanje 60 sekundi. To je sve. Proizvod se ne sme obrisati.

99,5% voda; 0,4% NaCl (kućna so); 0,05% ; 0,5g/L NaOCl (Natrijum hipohlorit)

Nisu zapažene nikakve nus-pojave kada se koristi kako treba.. Ne treba ga koristiti u kombinaciji sa proizvodima za čišćenje rane. Ukoliko primetite neke nus-pojave, treba da obavestite vašeg lekara ili farmaceuta. Ne koristite ukoliko ste osetljivi na jedan ili više sastojaka.

19,50€

Skin Repair Gel
repair gel website

Skin Repair Gel je posebno napravljen da pospeši prirodan proces zarastanja kod povreda kože i oštećenja izazvanih ranama, spoljnim trenjem ili tretmanima kože. Obogaćena ulja poput ulja jojobe vraćaju ravnotežu nivou lipida. Za masnu i normalnu kožu, blaga biljna ulja poput ulja koštice kajsije daju neprocenjivu vlažnost bez osećaja masnoće.

Skin Repair Gel povećava nivo lipida u gornjim slojevima epidermisa i poboljšava njegovu fuknciju barijere, dok sa druge strane omogućava povećanje nivoa lipida u nižim slojevima kože. Umirujući sastojci poput lecitina, nevena i aktivnih ekstrakta tamjana i smole, koji kroz vekove dokazuju svoju efikasnost, učiniće vašu kožu elastičnom i zaštitiće je od isušivanja.

Proizvod uključuje jedinstvenu kombinaciju velikog broja sastojaka u velikim količinama, i potpomaže koži pošto gradi slojeve i regeneriše, da bi se vaš normalan, čist ten povratio što brže.

Skin Repair Gel je idealna dopuna za zarastanje i regeneraciju posle tetoviranja i uklanjanja tetovaža i može se koristiti zajedno sa Skin Care Cream kako bi se dobila efikasna nega kože. Može se koristiti dugotrajno i za dnevne potrebe brige o koži.

Praktični dispenzer na pritisak olakšava uzimanje tačne doze, sprečava isušivanje gela i zahvaljujući genijalnom vakuumskom sistemu osigurava upotrebu celokupne sadržine.

Skin Repair Gel nastavlja akutnu brigu o koži, nakon što ste neprekidno koristili Scare Care Cream. Može se koristiti na velikim površinama i čini kožu mekanom i elastičnom. Nežno pritisnite vrh dispenzera jednom ili dvaput i pažljivo nanesite gel na pogođenu oblast.

ekstrakt bosvelije serata (tamjan),ekstrakt cveta kalendule (neven),kaprilni/kapratni trigliceridi, ulje mandarine, ekstrakt smole, ulje semenke suncokreta, hidrogenizovano biljno ulje,lecitin, ulje jezgra kajsije, srebro, ulje jojobe, tocopherol.

U Skin Repair Gel-u nema ulja ni parabena. Sadrži izuzetno visok broj dragocenih sastojaka u velikim količinama, poput ekstrakta tamjana, smole, jojoba ulja, ekstrakta nevena, ulje jezgra kajsije, lecitina i mnogih drugih kako bi potpomogli koži u regeneraciji. Srebro ima baktericidni efekat – ubija mikrobe.

Ne postoji starosna granica za upotrebu Skin Repair Gel-a. Kada se koristi u skladu sa upustvima, do sada nisu zapažene nikakve nus-pojave. Ukoliko ipak primetite neke nus-pojave, treba da obavestite vašeg lekara ili farmaceuta.

Ako ste posebno osetljivi na neki od sastojaka, ne bi trebalo da koristite Scar Care. To uključuje alergijsku reakciju na citrusne parfeme (mandarina), cveće u porodici glavočika (neven) ili ekstrakti biljaka iz porodice Burseraceae (tamjan i smola). Proizvod ne treba koristiti za tretman teških povreda i otvorenih rana.

39,00€