• Prirodni način uklanjanja tetovaže bez lasera
  • Sistem uklanjanja tetovaže bez lasera dostupan širom sveta
  • Mi je ne izbledimo…mi je uklanjamo!
  • Zaštićena švajcarska formula – patentiranje je u toku
  • Revolucionarna, inventivna nemačka i švajcarska domišljatost
Kakav je proces tretmana uklanjanja tetovaže?
Uklanjanje tetovaže koristeći prirodno odbacivanje kože

Prilikom našeg  procesa uklanjanja tetovaže mi iskorišćavamo prirodno odbacivanje kože i njen proces zarastanja da u potpunosti uklonimo tattoo pigment iz tela. Koristeći mašine za mikropigmentaciju uklanjamo male delove epidermisa u vidu malih krugova sa maksimalnom dubinom od 0.3 mm. Ostavljanje kožnih mostova između kružića smanjuje rizik od ožiljaka u poređenju sa tretiranjem većih oblasti.

Patentirana tečnost za uklanjanje SKINIAL-EX, bazirana na mlečnoj kiselini primenjuje se na tretiranu oblast. Ona polako prodire kroz tattoo pigment, zatim reaguje sa makrofagama koje su enkapsulirale molekule boje sve do sada. Ove ćelije tada izgube na snazi i oslobode tattoo pigment. Makrofage koje su okružile i zaštitile tattoo pigment, odbrambeni sistem tela sada prepoznaje kao stranu supstancu  i odbacuje ih direktno na površinu kože gde se formira krasta. Ova krsta se osuši nakon nekoliko dana, a tretirana oblast potpuno zaraste za nekoliko nedelja. Pročitajte više o mlečnoj kiselini u tretmanima.

Nakon 8 do 10 nedelja tretman uklanjanja tetovaže se može nastaviti u susednim oblastima dok se ne ukloni čitava tetovaža. Nakon procesa zarastanja  tretiranoj oblasti se vraća originalna boja kože i može se ponovo tetovirati.

Kakve prednosti nudi Skinial tretman uklanjanja tetovaže?

Uklanja sve boje

Naš metod uklanjanja tetovaža bez lasera može ukloniti sve boje i kombinacije boja. Ovo uključuje tattoo pigment ali i specijalne mešavine. U skoro svim slučajevima možemo otkloniti boju iz tretirane oblasti u prvom tretmanu. Pročitajte više.

Manji broj tretmana

U poređenju sa laserskom metodom, broj tretmana kod Skinial metode je značajno manji. U slučaju malih tetovaža (do 16 cm2), u zavisnosti od forme, uglavnom je potrebno samo 3 do 4 tretmana uklanjanja tetovaže. Dakle, naš proces uklanjanja tetovaže je očigledno jeftiniji od metode uklanjanja tetovaže laserom.

Bez ostataka u telu

Tattoo pigment napušta telo kroz površinu kože, a prirodni telesni mehanizam u potpunosti razgrađuje tečnost za uklanjanje za nekoliko sati. Nikakvi zagađivači ne ostaju u telu.

Manje bola

Uklanjenje tetovaže Skinial-om je obično manje bolno od prvobitnog tetoviranja.

Kakvi rezultati se mogu očekivati?

Tetovaža nije grafit

Klijenti često imaju visoka očekivanja od uklanjanja tetovaže. Oni misle da se tetovaže mogu ukloniti bez obzira na veličinu i lokaciju i da će koža izgledati isto kao pre tetoviranja. Nijedan metod uklanjanja tetovaže ne može garantovati ovo. Ne može se garantovati uklanjanje tetovaže bez ožiljka. To mnogo više zavisi od karakteristika kože tog pojedinca kao i njegovog genetskog stanja nego od metoda koji se koristi za uklanjanje.

Koža je živ organ, za razliku od zida sa grafitima koji se lako mogu ukloniti. Shodno tome, svako reaguje drugačije. Dobar rezultat je ukoliko se više ne može videti ništa od tetovaže na razdaljini od jednog metra. Tokom naše detaljne konsultacije pre početka tretmana, razgovaramo o vašim očekivanjima i izvodljivim rezultatima.

Kod većine tetovaža koje smo uklonili, prethodna tetovaža se ne može uočiti golim okom. U slučaju manje tetovaže, rezultati se mogu očekivati nakon 2 do 3 tretmana, a vraćanje kože u normalu najranije 9 do 12 meseci kasnije. Ovo je posledica procesa zarastanja između svakog tretmana koji traje 8 do 10 nedelja. Koži će često trebati i više vremena kako bi crvenilo potpuno nestalo. Za uklanjanje veće tetovaže je naravno potrebno više vremena. Što je veća tetovaža, to je veći rizik od ožiljaka.

Koji su rizici?

Tattoo pigment nije u potpunosti izbačen

Retko se dešava da tattoo pigment ostane vidljiv. Međutim, postoje dobri razlozi zbog kojih priodno odbacivanje može da deluje samo delimično zbog čega tattoo pigment ostaje u koži. U većini slučajeva, količina tattoo pigmenta u koži je bila toliko velika da je samo deo mogao biti izbačen kroz površinu kože. Takođe je moguće da je tetovaža tetovirana toliko duboko u koži da tečnost ne može nikako dospeti do nje. Ako je profesionalni tattoo majstor radio tetovažu, ovo se retko dešava. Takođe, uticaj lekova i lokalne anestezije može dovesti do smanjenog odbacivanja pigmenta.

Posebni slučaj je tetovaža koje je već tretirana laserom. U zavisnosti od stanja potkožnog tkiva, moguće je da je koža izgubila prirodnu funkciju odbacivanja zbog upotrebe lasera. Kada i ako je ovo slučaj, teško je konstatovati. Nekim ljudima je, nakon samo nekoliko laserskih tretmana, potkožno tkivo u potpunosti prekriveno ožiljcima, dok drugima sposobnost odbacivanja odlično funkcioniše i nakon čak deset laserskih tretmana. Kako bi se ovo utvrdilo, najbolje je sačekati rezultate testa flasterom koji se radi na samo jednoj tački ili krugu.

Prema medicinskoj studiji, kod 5% populacije se obično javljaju hipertrofični ožiljci, pre kod mlađih nego starijih i pre kod žena nego muškaraca. U suštini, svaka tetovaža je trajna povreda kože koja može dovesti do poremećaja pigmentacije i mikroskopskih ožiljaka. Kod 20% tetovaža, moguće je videti ožiljke pre procesa uklanjanja tetovaže.

Cilj optimalnog uklanjanja tetovaže bez lasera je da se postigne vizuelni utisak koji je što sličniji normalnoj koži. U zavisnosti od tipa kože, mesta tetovaže, godina klijenta i njenog ili njegovog opšteg zdravstvenog stanja (pušač, na nekim lekovima, česta upotreba alkohola itd.), faza zarastanja može biti duža(do jedne godine) kako bi se postigli željeni krajnji rezultati. U poređenju sa laserskom metodom, Skinial metod nosi značajno manji rizik od formiranja ožiljaka i poremećaja pigmentacije kože.